Programează-te acum: 0744 239 575

TRATAMENTE

 

 

TRATAMENTE LASER

 

Cabinetul nostru stomatologic este dotat cu Laserul cu dioda EPIC™ X , un dispozitiv chirurgical si terapeutic aflat in avangarda tehnologiei.

Acest laser garanteaza:

 

Albire

 Albirea dentara profesionala este recomandata pentru toate personele care isi doresc un zambet mai frumos sau o schimbare de look, albirea producand un efect de intinerire de 5 pana la 10 ani.  Deasemenea, albirea este de bun augur in cazul unor evenimente care cer un zambet impecabil- căsătorie, petreceri, întâlniri de afaceri, conferințe, diverse evenimente mondene. Rezultatul este vizibil imediat, dintii devin cu 3-4 nuante mai albi, iar efectele se pot mentine pentru aproximativ 2 ani. 

Pe langa efectul estetic foarte vizibil, albirea dentara are efecte pozitive si asupra dintilor, intarind smaltul, micsorand sensibilitatea dentara si impiedicand aparitia cariilor.

Albirea profesionala a dintilor, prin metoda clasica, se face prin aplicarea pe dinti a unui gel concentrat pe baza de peroxid de hidrogen, care ii decoloreaza.

Albirea cu laser a dintilor este considerata a fi cel mai eficient si mai sigur tratament de albire.

 

Depigmentare gingivala

Efectuam tratamente laser pentru depigmentare gingivala, in urma carora gingia revine la culoarea sa normala, roz.

 

Reconturare gingivala

Excesul de tesut gingival poate face ca dintii sa para prea scurti iar o cantitate mica a lui poate face ca dintii sa para prea lungi. Linia gingivala poate fi asimetrica sau neregulata, conferind un aspect inestetic. Pentru a corecta aceste probleme este recomandata o interventie de remodelare si reconturare a gingiei, realizata cu succes prin tratamentul laser. Prin diverse tehnici de chirurgie mucogingivala se pot acoperi zonele de radacina expuse cu ingrosarea tesuturilor moi, impiedicandu-se astfel progresia retractiei gingiei si a pierderii osului subiacent si protejandu-se suprafetele radiculare vulnerabile la carie, cu diminuarea consecutiva a sensibilitatii.

 

Hemangiom

Hemangioamele mucoasei bucale, in special cele de buze, prezinta atit inconfortul cauzat de traumatizarea frecventa si singerarile secundare cit si o problema estetica.

Din fericire rezolvarea cu laser a hemagiomului de buza, sau intrabucal, este o metoda facila, sigura si cu rezultate excelente, reusind sa apaltizeze tumora prin inchiderea tintita a vaselor. Procedura are loc in cabinet si nu sint necesare analize sau internare.

 

Alungire coroana

Alungirea coroanei dentare este o procedura folosita in momentul in care se impune repararea unui dinte. In aceasta categorie sunt incluse situatiile cand dintele este prea mult acoperit de gingie astfel incat acesta sa poata fi plombat sau dimpotriva sa poata fi montata o coronita dentara.

Prin aceasta procedura, medicul specialist indeparteaza o parte din tesutul gingival, a osului maxilarului sau a amandurora in vederea obtinerii unor dinti mai lungi.

 

Frenectomii

Frenul lingual apare atunci când o mica bucată de țesut numită frenulum care leagă limba de baza gurii este prea groasă sau asigură o legătură prea strânsă astfel încât mobilitatea limbii este restrânsă. Prin frenectmie se inlatura sau se modifica pozitia frenului.

 

Pericoronarita

Aceasta afectiune este cauzata de tulburarile de eruptie-incompleta, partiala sau anormala- a molarilor de minte. In aceste cazuri, gingia care inconjoara coroana molarilor se poate infecta destul de frecvent cu bacteriile care colonizeaza zona respectiva. Pericoronarita poate evolua in lipsa tratamentului si poate afecta capacitatea pacientului de a se hrani corespunzator, de a deschide gura si chiar de a vorbi. Tratamentul laser poate fi eficient in astfel de cazuri. Daca infectia a evoluat, se impune interventia chirurgicala laser pentru indepartarea gingiei afectate.

 

Fibrom gingival

Fibromul este o tumora rara, formata din tesut conjunctiv adult, fibre colagene si celule conjunctive alungite. Tumora ramane limitata, incapsulata. Se intalneste mai ales la tineri. In dezvoltarea fibromului par sa aiba un oarecare rol traumatismele. Evolutia este deosebit de lenta.

Tratamentul laser indeparteaza fibroamele in mod eficient, cu sangerare minima, durere si umflare post-operatorie scazute.

 

Operculectomii (dinti de lapte) 

In anumite situatii, procesul de evoluti a dintilor de lapte se blocheaza.  Semnul acestei afectiuni este eruptia partiala. Dintele nu poate erupe complet din gingie si se extinde sub suprafata de muscatura. Astfel se formeaza o patura de tesut moale numita operculum. Dintii acoperiti de operculum sunt mai greu de curatat cu peria de dinti. Poate aparea tumefierea si roseata gingiei in locul de eruptie, dificultate în deschiderea gurii, miros urat si gust neplacut in gura, dar şi durere care se poate resimti in întreaga mandibula sau in gat.

Interventia laser pentru excizia tesutului gingival este o optiune minim invaziva si asigura o vindecare optima.

 

 

TEHNOLOGIA DE ANESTEZIE FARA DURERE "STA SYSTEM"

 

 Va punem la dispozitie cea mai performanta tehnologie in anesteziere dentara, prin care debitul de anestezie este controlat de computer. Efectul este mult mai rapid, eficient si nu afecteaza alte zone. Prin control digitalizat, anestezia a devenit sigura si lipsita de orice disconfort. 

Beneficiile utilizării tehnologiei digitale STA :

 

 

ENDODONTIE

Endodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul adiacent dinte.

Tratamentul endodontic poate necesita una sau mai multe sedinte, se face cu ajutorul instrumentarului rotativ, ulterior sterilizarea canalelor radiculare efectuandu-se cu ajutorul laserului dioda.

Efectul laserului ne ajuta sa sterilizam peretii canalelor pe o adancime de 2-3 milimetri, acolo unde nicio sulutie antiseptica nu ar patrunde.

 

 

ODONTOLOGIE

Leziunile dentare care pot fi diagnosticate prin carii simple sau complicate se pot trata cu ajutorul obturatiilor fizionomice, in-lay, on-lay, pin-lay.

In clinica noastra exista posibilitatea tratarii leziunilor simple fara freza, cu ajutorul instrumentarului cu ultrasunet. Fisurile in smalt se atenueaza cu ajutorul tratamentului "Icon".

 

 

CHIRURGIE

Tratamentele de chirurgie constau in:

 

 

IMPLANTURI DENTARE

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti, reprezentand inlocuitori artificiali ai radacinilor dentare.

Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se insereaza pe arcada dentara o radacina artificiala, sub forma unei piese de titan.

Tratamentul prin implant dentar presupune mai multe componente: implantul propriu-zis, bontul protetic (face legatura intre implant si lucrare) si coroana dentara.

La cabinetul nostru medical utilizam numai implanturi dentare de calitate, de tipul AXIOM. 

Un tratament eficient cu implanturi dentare este acela care restaureaza estetic si functional dantura pentru cel putin 30-40 de ani, adica predictibil pe termen lung. Acest deziderat poate fi atins numai prin implicarea totala de ambele parti: de partea medicului, prin investigare atenta, diagnostic corect, materiale de calitate si planificare interdisciplinara si de partea pacientului, prin pastrarea unei igiene orale riguroase la domiciliu, respectarea celor doua controale anuale si evitarea sau renuntarea la fumat.

 

 

PROFILAXIE

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare,dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente.
Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt sarace in simptome in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale.

Tratamentele de profilaxie sunt:

PROTETICA FIXA 

Refacerea dintilor prin lucrari fixe: coroane total fizionomice pe schelet de zirconiu sau crom-nichel si pnti dentare.

In momentul in care caria a afectat o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi reconstituit cu o „plomba”. In acest caz solutia ideala pentru garantia succesului in timp este acoperirea dintelui afectat cu o coroana dentara.
O data aparuta edentatia, dintele sau dintii lipsa pot fi completati fie printr-o lucrare protetica fixa (punte dentara), fie cu ajutorul implantului dentar.

Coroane dentare din zirconiu 

Zirconiul este un material care a aparut recent si a revolutionat stomatologia. Datorita proprietatilor exceptionale, acesta poate fi folosit in mai multe scopuri. 

Coroane dentare din ceramica 

Coroana integral ceramica se concretizeaza intr-un singur bloc de ceramica, folosit in principal pe partea de estetica dentara. In stomatologie, acestea sunt referintele de top pentru coroanele dentare, deoarece ofera o rezistenta crescuta in timp si confera o stralucire naturala a danturii.

Coroane dentare din ceramica presata Emax

Coroanele din ceramica presata sunt realizate fara suport metalic, au rezistenta mare la fractura si sunt translucente (foarte estetice). Acestea reprezintă nivelul estetic de cel mai înalt grad. Transluciditatea lor este similară cu cel ai dinţilor naturali, iar contactul cu gingia se realizează numai prin ceramică. Coroana Emax reprezinta soluţia ideală pentru pacienţii care acuză reacţie alergică la diferite metale. Ele se utilizează în special la nivelul dinţilor frontali.

Puntea dentara

Este utilizata in special in tratamentul edentatiilor partiale, avand rolul de a compensa functia masticatorie. 

Puntile dentare au 2 roluri majore : restaurarea morfologica a dintilor absenti si prevenirea complicatiilor ce pot surveni in urma pierderii dintilor.

 

 

PROTETICA DENTARA MOBILA

Reda pacientului integritatea arcadelor dentare cu ajutorul protezelor dentare mobile si mobilizabile .

Cand pe arcadele dentare sunt prezenti putini dinti sau cand ei lipsesc in totalitate, trebiue confectionta o lucrare protetica mobila (proteza dentara).

Protezele mobile sunt de 2 feluri: proteze dentare acrilice, elastice si scheletate. 

Astfel de lucrari sunt îndepartate zilnic pentru a fi igienizate. Pot fi totale sau partiale, de culoare roz sau din material transparent. In prezent, astfel de proteze sunt cu mult mai estetice si mai confortabile decat modelele precedente.

 

 

PROTEZE DENTARE PE IMPLANTURI

Proteza pe implanturi presupune inserarea unui număr redus de implanturi.

Pe termen lung, se recomandă utilizarea acestei variante, care oferă o stabilitate excelenta protezei dentare, prin ancorarea pe sistemele speciale ancorate în implanturi.

Utilizarea implanturilor că sprijin pentru proteze oferă posibilitatea unei alimentaţii corespunzătoare, unei masticaţii fără dificultate, confort, aspect estetic şi inclusiv o stare bună la nivel psihic şi emoţional.

Stabilizarea protezei dentare prin intermediul implanturilor dentare este o tehnica cu rezultate spectaculoase, din ce în ce mai raspândita.

Nu se poate face protezarea imediat dupa inserarea implanturilor, deoarece se risca pierderea lor.

 

 

TRATAMENTE SI LUCRARI DE ESTETICA DENTARA

 

Estetica dentara se preocupa de frumusetea danturii si presupune efectuarea unor manopere stomatologice complexe cu scopul obtinerii unui zambet stralucitor, in armonie cu celeilalte elemente de estetica faciala. Estetica dentara (cosmetica dentara) include o serie de tratamente stomatologice din diferite discipline ale stomatologiei respectiv protetica dentara, ortodontie, chirurgia orala, implantologie, etc, rezultand termenul de “terapie interdisciplinara”.

Estetica dentara isi propune refacerea zambetului pacientului prin intermediul uneia sau mai multor proceduri specializate precum:

Fatete dentare

Metoda non-invazive de restaurare dentara. Faţetele sunt complet personalizabile pentru a se potrivi hărţii dentare unice a fiecărui pacient.

Arata ca niste scoici subtiri care iau forma si culoarea dintelui, pentru a nu se deosebi de restul danturii. In cazul in care dantura frontala este acoperita complet de fatete, se poate schimba atat culoarea cat si lungimea sau dimensiunea dintilor.

Fatetele dentare se realizeaza din material compozit, ceramica (portelan) sau zirconiu. Cele din material compozit sunt inferioare calitativ fatetelor din ceramica, dar au avantajul pretului scazut si al termenului de executie rapid.
Fatetele ceramice sunt realizate dintr-un portelan extrem de rezistent si reusesc sa redea transluciditatea dintelui natural cu mare acuratete, sunt netede si impenetrabile, ceea ce inseamna ca in timp dintii fatetati vor ramane stralucitori si albi ca in prima zi.

Procedura impune 2 sedinte de tratament pentru rezultate optime.
Procedurile nu necesita anestezie, pacientul nu resimte durere in timpul atasarii fatetelor dentare.

Fatetele dentare se aplica doar pe dinti sanatosi.